Portfolio Dividend Tracker changelog
Portfolio Dividend Tracker changelog
beta.portfoliodividendtracker.com

v0.20.0

 

Features

  

Vertel het door! Nieuw in deze update is de 'Vertel een Vriend'-functionaliteit. Als jij de Portfolio Dividend Tracker aanraadt aan familie en vrienden, dan krijgen zij een maand gratis om het te proberen. Nemen ze daarna een abonnement? Dan krijg jij er automatisch één maand gratis bij! 😁 🎉


Vertel een Vriend

Binnen de Portfolio Dividend Tracker genereer je jouw persoonlijke link die je kan delen met vrienden en/of familie. Hiervoor open je het menu en klik je op 'Vertel een Vriend'. Op deze pagina vind je jouw unieke link.

Als je jouw unieke link doorstuurt en deze wordt geopend, dan ziet diegene een aangepaste versie van de website waar staat ' geeft je 1 gratis maand cadeau!'. Melden zij zich vervolgens aan via die website, dan starten ze hun proefperiode met 30 dagen in plaats van 7 dagen. Sluiten ze uiteindelijk een abonnement af? Dan krijg jij één maand gratis. 👍


Verbeteringen

 • Acties pagina - het is nu mogelijk om jouw acties te filteren per broker als je gebruik maakt van meerdere brokers.

 • Beurswijzigingen - we ondersteunen nu, naast de stock splits en ISIN wijzigingen corporate actions, ook beurswijzigingen. Als de notatie van een aandeel niet is veranderd, maar bijvoorbeeld van Amsterdam naar London is verplaatst, dan kunnen we vanaf deze update correct laten zien. Mis je nog een beurswijziging? Neem dan contact op met ons zodat we deze kunnen toevoegen.

 • Importeren - op de acties pagina laten we nu zien wat de laatste datum is dat je geïmporteerd hebt, zodat je in een oogopslag kan zien of het misschien weer tijd is om een nieuwe import te draaien.

 • DEGIRO import
  • We importeren acties die gemarkeerd zijn als 'Productwijziging' nu ook als transactie(s).
  • We importeren acties die gemarkeerd zijn als 'Verrekening van Aandelen' nu ook als dividend(en).
  • Als we bepaalde acties importeren als dividend, dan worden deze bij nieuwe imports daadwerkelijk opgeslagen onder de originele naam. Denk hieraan bijvoorbeeld aan meegekochte rente bij obligaties of een verrekening van aandelen.

 • Overige - ook deze maand hebben Bas en Viktor samen weer veel kleine visuele verbeteringen en fixes doorgevoerd voor zowel de web als de mobiele versie.

Bugfixes

 • DEGIRO import
  • Transacties waar bij er zowel een koop als een verkoop is op hetzelfde moment worden nu correct geïmporteerd. Dit komt af en toe voor als DEGIRO intern jouw aandelen overzet naar een ander product.

Overige

 • Geautomatiseerd testen - we hebben in deze update flink wat tijd gestoken in het verbeteren van de geautomatiseerde tests die we draaien bij elke update aan de Portfolio Dividend Tracker. Zo testen we bijvoorbeeld bij elke aanpassing geautomatiseerd of alle berekeningen juist zijn en of alle mogelijk acties worden verwerkt zoals we zouden verwachten zodat jij een juist portfolio ziet. We blijven hier druk aan werken om ervoor te zorgen dat toekomstige updates aan de PDT er niet voor zorgen dat er fouten optreden in bestaande functionaliteiten. Hierdoor kunnen we ook de ontwikkelsnelheid verhogen / hoog houden.