Portfolio Dividend Tracker changelog
Portfolio Dividend Tracker changelog
beta.portfoliodividendtracker.com

v0.16.0

 

Features

  

Volg jij al meerdere leden uit de community en hun portfolio's? Dan is dit een hele mooie update voor jou! Vanaf deze update kan je jouw favoriete publieke portfolio's opslaan en zien wanneer er nieuwe transacties zijn in deze portfolio's. Daarnaast hebben we de zogenaamde 'Spotlight' feature toegevoegd, waarmee het een stuk makkelijker wordt om snel door de Portfolio Dividend Tracker te navigeren. Meer over beide functionaliteiten hieronder! 🎉


Favorieten

Voeg publieke portfolio's toe aan jouw favorieten zodat je makkelijker in kan zien wie er nieuwe transacties hebben toegevoegd. Daarnaast hoef je hierdoor nu ook geen lastige URL's meer te onthouden of te bookmarken in je browser.

 1. Klik rechtsbovenin op een publiek portfolio op 'Toevoegen als favoriet' om een portfolio toe te voegen aan jouw favorieten.

  image.png

 2. Vervolgens vind je in het menu een nieuw onderdeel 'Favorieten'. Het blauwe bolletje geeft aan dat er updates zijn in op zijn minst één van de portfolio's die je hebt toegevoegd als favoriet.

  image.png

 3. Klik je in het menu op 'Favorieten' dan krijg je een overzicht van al jouw favorieten. Je kan hier snel zien of jouw favoriete portfolio's een update hebben die je nog niet hebt gezien. Daarnaast kan je in één keer aangeven dat je alle portfolio's hebt gelezen.

  image.png

 4. Als je een gedeeld portfolio bekijkt kan je midden bovenin de pagina klikken op de naam van de gedeelde portfolio om een overzicht te krijgen van al jouw favorieten. Hierdoor kan je snel wisselen tussen jouw favoriete portfolio's.

  image.png


Spotlight

Druk je op ⌘ (Command) + k op Mac of ^ (Control) + k op Windows of Linux, dan opent de zogenaamde spotlight zoekbalk. Hiermee kan je snel navigeren naar bepaalde onderdelen binnen de portfolio dividend tracker. Je kan de zoekbalk ook openen door op het vergrootglas icoontje te drukken rechtsboven in het menu.

 1. Druk op de sneltoets of het vergrootglas icoontje om de spotlight zoekbalk te tonen.

  image.png

 2. Zoek vervolgens naar de gewenste actie of locatie waar je naar toe wilt gaan. Je kan hier bijvoorbeeld zoeken op een van je aandelen en meteen naar de verschillende tabs navigeren.

  image.png

 3. Ook je favorieten zijn een onderdeel van de zoekbalk zodat je makkelijk kan navigeren naar jouw favoriete publieke portfolio's.

  image.png


Verbeteringen

 • Genereren van portfolio's - het genereren van portfolio's heeft in deze update weer wat snelheidsverbeteringen gekregen. Dit blijft één van de lastigste topics van de Portfolio Dividend Tracker qua prestaties omdat we te maken hebben met honderd duizenden tot miljoenen berekeningen per portfolio. We blijven mogelijkheden onderzoeken om dit proces te versnellen.

 • Prestaties pagina - gaat jouw portfolio een paar jaar terug? Dan laten we vanaf deze update je prestaties per week zien in de lijngrafiek in plaats van per dag. Dit komt de snelheid en daarmee de gebruikerservaring ten goede. In de toekomst willen we wel gaan kijken of we dit weer terug kunnen brengen naar dag, maar in sommige gevallen werd het te langzaam. Als je inzoomt op de grafiek en de periode dus kleiner wordt, wordt de data altijd per dag getoond.

 • Acties - de actie pagina en de acties tab voor individuele aandelen was over tijd te langzaam geworden. Vanaf deze update is deze weer een stuk sneller.

 • Corporate actions - in het acties overzicht werden soms corporate actions getoond die niet relevant zijn voor jouw portfolio. Zo zagen bezitters van het aandeel Shell zowel de Royal Dutch Class A als de Royal Dutch Class B ISIN wijzigingen. Vanaf deze update zijn alleen nog de corporate actions zichtbaar die ook echt zijn toegepast op jouw portfolio. Door een technisch puntje kan het zijn dat de corporate actions pas goed getoond worden bij het hergeneren van een nieuw portfolio. Dit betekent dat het vanaf morgen voor iedereen goed zichtbaar moet zijn.

 • Portfolio filteren op 'Onbekend' - bij het filteren op 'Onbekend' bij de land en/of sector filters, werden niet alle relevante aandelen getoond. Hierdoor ontstond er soms verwarring wanneer het % 'Onbekend' hoger was dan het zou lijken op basis van de effecten die je zag als je hierop filterde.

 • Strategiën
  • Nieuwe standaard strategie toegevoegd; Core investing
  • Nieuwe strategie icoontjes; Satellite, Space, en World

Bugfixes

 • Dividend prestaties - in sommige gevallen werd de dividendgrafiek niet correct getoond. We hebben de oorzaak van dit probleem gevonden en opgelost in deze update.

 • Account - de 'alle gegevens verwijderen' knop op de account pagina verwijdert nu ook de cashpositie correcties aangezien het erg verwarrend is als deze achterblijven bij een leeg portfolio.

 • Opnames - als je een opname bewerkte, dan veranderde deze ten onrechte in een storting. De opname blijft nu weer correct een opname.